Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

A klímaváltozás nem csak klímakatasztrófa lehet!

2019. május 17. - Dienes Tibor

Sokan gondolják, hogy nemsokára itt a világvége és kihal az emberiség, vagy csak nagyon kevesen élik túl a klímaváltozást. Sajnos ez is benne van a pakliban, mert ha hülye politikusokra hagyjuk a világot, akik képesek uszítani, gyűlöletet, háborút szítani,akik hamis képzeteket keltenek az emberekben arról, hogy visszahozható a régi  jólét mert mások a hibásak, akkor sajnos nagyon sokan halnak majd meg. 
De lehet olyan forgatókönyv is, hogy az emberek elkezdenek villámgyorsan alkalmazkodni a változásokhoz. Együttműködve, egymást segítve. Ez persze lemondást jelent, hiszen nagyon sok embernek kell majd alacsonyabb életszinvonalon élnie, jóval kisebb területen.
Le kell mondani az utazásról, a húsról, a hobbiállatokról, a rengeteg cuccról, a nagy házakról, a saját autóról. De nem kell lemondani mindenről, hiszen a tudományos eredmények, az internet, a gyógyászat eredményei, a robotok velünk maradnak. Mivel jóval kisebb lesz a fogyasztás, de a technológia fejlett marad, ezért nem kell majd sokat dolgozni, hiszen kevesebb munkával is létrehozhatóak a szükséges javak.
Persze lesz sok konfliktus, és probléma, de ha azt nem élezni, hanem megoldani akarjuk, akkor nem a kipusztulás vár ránk. Az emberiség létszáma csökkenni fog, hiszen a betegek, öregek nehezen bírják majd a klímaváltozást és jóval kevesebben vállalnak majd gyereket is. De egyszer beáll az egyensúly, amikor mindenki megfelelő színvonalon élhet újra, úgy hogy csak annyit használ fel, amennyit a Föld meg tud teremteni, azaz fenntartható lesz az élet.. Reméljük utódaink tanulnak majd a mi hibáinkból.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr2114832444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása