Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Környezetszennyező szórakozásaink 4.

Shoppingolás

2019. április 15. - Dienes Tibor

A vásárlás nálam azt jelenti, hogy megvesszük amire szükségünk van. Előre kitaláljuk mi kell, megrendeljük a neten vagy megvesszük a boltban. 
A shoppingolás az amikor csak a vásárlás, a birtoklás öröméért veszünk valamit. Olyat, amire egyáltalán nincs szükségünk, vagy nem igazán kell, meglennénk nélküle. Ez a legborzasztóbb környezetszennyezés, hiszen olyan dolgokat veszünk, amit környezetszennyezéssel állítottak elő, szállítottak hozzánk és amit mi sem használunk, csak a helyet foglalja. Rengeteg bolt van, ami csak ilyen felesleges dolgokat árul: szuvenír boltok, a (Flying ) Tiger és más design boltok, de minden boltban van sok olyan felesleges cikk, amire nincs szükség.
Rengeteg erőforrás megy el ezekre az árucikkekre és rengeteg szennyezéssel jár. Legközelebb, ha elmegyünk shoppingolni és valamit meg akarunk venni csak azért, mert szép vagy hátha szükség lesz rá, vagy valakinek ajándékba adjuk, mert ugyan tippünk nincs, hogy mit szeretne, de adni kell neki valamit, és biztos örülni fog a 27. vicces bögrének. Inkább ne vegyük meg mi is jobban járunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr6214765472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása