Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Környezetpusztító shoppingolás

2019. február 17. - Dienes Tibor

Ma az Árkád Shopping Centerben voltam napközben és volt időm nézelődni. Azt néztem, hogy mi minden környezetszennyező körülöttem.
1. Rengeteg felesleges kacatot árulnak, olyat aminek nincs használati értéke, csak szép, meg menő, meg trendi és persze feleslegesen terhelik a környezetet az előállításával a szállításával és majd a kidobásával.
2. Sokan unalmukban vásárolgatnak, és megvesznek sok olyasmit, ami nem kell nekik.
3. A gyorséttermek rengeteg műanyag csomagolóeszközt használnak.
4. A legtöbb árucikk feleslegesen túl van csomagolva, jóval nagyobb dobozban vannak, mint az áru mérete - ha nagyobbnak hiszed könnyebben megadod érte a magasabb árat. Jó példa erre a Legó.
5. Nagyon sok egyszerű áruból van drága luxusváltozat, és ami drága, az környezetszennyezőbb, mert nagyobb jövedelmet így nagyobb fogyasztást generál.
6. Sokan mennek oda autóval, pedig nagyon jó a tömegközlekedés.
7. Rengeteg az importcikk olyanból is ami van magyar gyártmányban is. Egyes üzletláncok a termékeik javát külföldről hozzák és nem csak Magyarországra. A szállítás erősen környezetszennyező.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr414629324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása