Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Környezetszennyező szórakozásaink 1.

Autós kirándulás

2019. március 25. - Dienes Tibor

Tegnap szép tavaszi nap volt. Budapest autós népe elindult kirándulni. A Dunakanyar felé is sokan mentek,  dél körül Szentendre előtt már hosszú kocsisor állt. A kedvelt Duna parti kirándulóhelyen is sokan voltak. A magas vízállás miatt nem volt sok hely, így még nagyobbnak tűnt a tömeg. A legtöbben sétáltak egy jót, akár 1-1,5 órát. Megették amit hoztak, - műanyagba csomagolt ételeket, italokat. A szemetet szépen kidobták a kukákba. Azután a hazajutás szintén lassú volt. Idilli nap.
Miért környezetszennyező ez?
A túlnyomó többség autóval ment, így könnyen eljutottak olyan helyre, ahol nincs tömegközlekedés. Az autó miatt egyre kevesebb az érintetlen hely a természetben. Ezt az amúgy szép helyet is szeméttárolók csúfítják el, az emberek ösvényeket taposnak ki, tűzrakóhelyeket csinálnak, és persze vannak eldobott szemetek, csikkek is. Aki autóval ment a városból, az legalább 2 órát autózott, sok szennyező anyagot eregetve a levegőbe. Már a parkolóban is megállt a kipufogógáz, a fák között. nesze Neked jó levegő!
A kirándulás jó dolog, a friss levegő, a jó idő segít feltöltődni. Régen az emberek a parkokba, a környező kirándulóhelyekre mentek, tömegközlekedéssel. Az elemózsiát kosárban vitték. Ma már minden szennyezi a környezetet...

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr414715707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása