Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Környezetszennyező szórakozásaink 3.

Nemzetközi sportrendezvények

2019. április 01. - Dienes Tibor

Az olimpiarendezés nem véletlenül ment ki a divatból. Persze elsősorban azért szavazzák le a jelentkező városok lakói, mert sajnálják rá a pénzt, nem akarják a rengeteg - később feleslegessé váló épületeket létrehozó - építkezést és persze nem akarják azt a párhetes őrületet sem, ami az olimpia alatt szokott lenni. A többi nagy nemzetközi sporteseményre is vonatkozik mindez.
De ha végiggondoljuk, rájövünk. hogy a környezetre is nagyon káros egy ilyen esemény. 
Először maga az építkezés, főleg, ha utána olyan épületek jönnek létre, amelyek nincsenek kihasználva. Utána a rengeteg utazás - repülővel, autóval -, amikor jönnek a sportolók, a vendégek, az újságírók. Ők persze fogyasztanak és így szemetelnek is. Az esemény időszakára a városban is megnő a szennyezés a közlekedés miatt, több lesz a szemét és a szennyvíz is. Persze sok pénz áramlik a rendező városba, de az is csak a fogyasztást növeli.
Ezek a nagy rendezvények elsősorban marketing események, és a reklámpénzek miatt hizlalják nagyra őket. A reklámnak meg az a célja, hogy növelje a fogyasztást. Ami szintén környezetpusztító...

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr3614731985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása