Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Ki lesz a hibás a klímakatasztrófáért?

2019. március 12. - Dienes Tibor

A klímakatasztrófáért az emberek kapzsisága, bírhatnékja, kényelemszeretete és rövidlátása a felelős. Az enyém is, az olvasóé is. De sajnos az embereknek olyan bűnbak kell, aki nem is hasonlít rájuk.
Így aztán mindenki mást fog hibáztatni, érdekeinek megfelelően.
1. Az olajtermelő nagyvállalatok és a szénbányák. Hiszen ha nem bányásszák ki a fosszilis energiahordozókat, akkor nincs felmelegedés. Meg pénzük is van kártérítésre.
2. A gazdag államok. Hiszen ők már korábban elkezdték a szennyezést és nem hagytak időt a szegényebb országoknak, hogy ők is meggazdagodjanak a fosszilis energiahordozók elégetése által. Adjanak segélyt, mert van miből.
3. Az idősebb generációk. Mert ők tolták túl az egészet, és amíg ők jól éltek a föld erőforrásainak túlzott felhasználásából, addig a fiatalabbaknak csak az egyre rosszabb állapotok maradtak. Na meg nekik van pénzük támogatni a fiatalokat.
A fentiek még jogosnak is látszanak, de inkább arról szólnak, hogy kinek milyen szerencséje volt az élettel. Persze az igaz,hogy a szolidaritás alapján fizessenek azok, akinek jobban megy, azoknak akik bajban vannak.
Sajnos ez a bűnbak-keresés átcsaphat szélsőségesbe is. Például:
4. A fehér ember a hibás, ezért nekünk, délebbre lakóknak jogunk van elfoglalni az országaikat, elvenni a jószágaikat, mert miattuk lett kibírhatatlan forróság a mi hazánkban.
5. A gazdagok a hibásak, mert ők sokkal többet szennyeztek. Nosza vegyük el a vagyonukat.
6. Az amúgy is utált szomszéd ország a hibás, mert ő veszi el a folyók vizét, szennyezi a környezetet. Támadjuk csak meg.
7. A nők a hibásak. Nekik kellett tíz pár cipő, és ha azt mondták neki a férfiak, hogy nem kapsz újabb felesleges cuccot, mert az környezetszennyező pazarlás, akkor lesmucigozták őket. Megérdemlik a büntetést.
8. A férfiak a hibásak. Mert mindig az autó, még budira is azzal mentek, na meg a forma1, meg a sok hülye quad, sportkocsi, motorkerékpár, mind ezerrel szennyezte a környezetet. Bezzeg ha nem főznek, mosnak rájuk a nők, rögtön meghalnak. Hát tegyék.
9. A tudjukkik meg a sorosok hozták ezt ránk, mi éltünk volna tisztes szegénységben, de miattuk kellett minden marhaságot megvenni, fogyasztani ezerrel. Pogromot nekik!
Ahelyett, hogy összefognánk, hogy könnyebb legyen, mindenki ellenségeskedni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr4014684380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása