Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

A legfontosabb lépések a klímakatasztrófára való felkészülésünkben

2019. január 31. - Dienes Tibor

A klímaváltozás el fog jönni, az biztos, és érinteni is fog minket. Mit tegyünk most, hogy felkészüljünk rá?

1. Tegyünk félre minél több pénzt! Az élelmiszerárak emelkedni fognak, ahogy a megélhetés többi költsége is, szükség lesz a megtakarításainkra. Ennek a legjobb módja, hogy már most leredukáljuk a fogyasztásunkat, csak a szükséges dolgokat vesszük meg. Így később se fog hiányozni a túlfogyasztás, amikor nem lesz rá keretünk. Ne takarékoskodjunk viszont a klímaváltozásra való felkészüléssel, pl. szigeteljük a házunkat, vegyünk légkondit.

2. Javítsunk az egészségünkön. Fogyjunk le, hagyjuk abba az egészségtelen szokásokat, mozogjunk, autó helyett biciklizzünk. Így kevesebb egészségügyi gondunk lesz később és több pénzünk.

3. Keressük azokat a kapcsolatokat, közösségeket, amelyek segíteni tudnak majd, illetve mi is segítsünk, ha tudunk,másoknak. A nehéz időszakot közösen jobban ki lehet bírni.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr2014600224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása