Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Fridays for Future versus Béres Alexandra

2019. március 28. - Dienes Tibor

Van egy svéd lány, akinek elege lett abból, hogy nem teszünk semmit a klímaváltozás ellen.
Lassan mindenki megismeri a nevét: Greta Thunberg 
Ő annak a korosztálynak a tagja, amelyik már szenvedni fog a klímakatasztrófától, és ő elég bátor ahhoz, hogy kiálljon elénk, megmondani, hogy ez így nem mehet tovább.
https://www.youtube.com/watch?v=EAmmUIEsN9A&fbclid=IwAR26Ku1p3c-o-VCbDF5opYedLfkX9fDKkFgRcykMk9a0HIZR73qQ9bjAD1Y

Mozgalma a Fridays for Future, FFF amely diáktüntetéseket szervez a cél érdekében. A magyar FFF facebook oldalán megjelent egy bejegyzés, ahol örülnek annak, hogy Béres Alexandra támogatja őket, így megosztották ezt az interjút:

https://szemlelodosziv.blog.hu/2019/03/27/_tettekkel_barmit_elerhetunk_interju_beres_alexandraval_a_kornyezetvedelemrol

Sajnos ez a cikk megmutatja, hogy miért nem tudjuk elkerülni a klímakatasztrófát: Nem sok környezetvédő celeb van, így ez pozitív, hogy van egy aki ilyen és erről beszél is. Ő a mostanában elfogadott környezettudatos színvonalon áll, íme néhány idézet:

"Te hogyan próbálsz odafigyelni a természeti értékek megóvására?

A saját kis mikrokörnyezetemben minden nap igyekszem tenni a tiszta és egészséges bolygóért: szelektíven gyűjtöm a hulladékot, műanyag helyett üveg palackot választok, a vásárlások során is kerülöm a műanyagot.

Anyaként milyen hétköznapi, apró rutinok elsajátítására tanítod a gyermekeid?

Sokat beszélgetünk a szelektív hulladékkezelésről, a műanyagok problémájáról..."

Béres Alexandra abból él, hogy eldobandó műanyag edényekben, környezetszennyező járművekkel ételt hord ki az embereknek. Valószínűleg nem puritán módon egy jurtában él. De azt hiszi, hogy ezt ellensúlyozhatja azzal, hogy kerüli a műanyagot és beszélget a gyerekeivel. Na ezért nem tudjuk megakadályozni a klímakatasztrófát, mert a legnagyobb szennyezőknek is tiszta a lelkiismeretük, ha szelektíven gyűjtik a szemetüket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr6514724807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása