Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Mi lesz a kutyákkal és a macskákkal?

2019. február 02. - Dienes Tibor

Ahhoz, hogy csökkentsük a globális felmelegedés hatásait, kevesebb húst kell fogyasztanunk, át kell állni a növényi alapú táplálékra, mert azzal kisebb környezetterheléssel lehet jóllakatni az embereket. Ha kevesebb húst eszünk, akkor kevesebb nyesedék jut az állateledelekbe. Ha az emberek lemondanak a húsról, akkor etethetünk vajon hússal házikedvenceket?
Egy nagytestű kutya, amely gyári tápot kap és sok kiegészítőt vesznek neki, ugyanakkora környezeti terhelést okoz, mint egy fejlődő országbeli ember. De a kisebb állatok is jócskán hozzátesznek a klímaváltozáshoz, mert sokan vannak. Ráadásul táplálékkonkurrensei az embernek, ami fájó lesz, ha kevesebb lesz az élelem.

Mi lesz a házikedvencekkel a klímakatasztrófa idején?

Aki nem tudja majd megengedni magának az állata fenntartását, az menhelyre viszi vagy szabadon engedi. Mivel kevesen engedhetik majd meg maguknak a kutya- macska tartást, ezért a menhelyek is betelnek, sőt meg is szűnnek. Sok kóbor kutya és macska lesz a következmény. Természetesen ezek az állatok is enni fognak. A macskák már így is iszonyatos károkat tesznek a vadvilágban, és ez fokozódni fog. A sok kóbor kutya már biztonsági problémát jelenthet, így elkezdődhet a vadászat rájuk.
De lehet más megoldást találnak "vállalkozók" a probléma hasznos megoldására: a leölt kóbor állatok húsából lesz állateleség, vagy rossz esetben emberi táplálék. A kolbászban, fasírtban levő darált húsról már senki se fogja tudni megállapítani, hogy milyen állat volt életében, de mivel olcsó lesz, nagy keresletnek fog örvendeni. Persze feketén fogják árulni, lehet vadhúsként, így az ellenőrök se vizsgálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr10014600492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása