Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

A klímakatasztrófa eljövetele 2.

A tengerszint növekedése Magyarországon

2019. január 28. - Dienes Tibor

Magyarországnak nincs tengere, így minket nem érint közvetlenül az, hogy a tengerszint emelkedésével turista célpontok mennek tönkre, tengerparti városok lesznek víz alatt, ami miatt elmenekülnek a lakosaik.
De persze a globalizáció korában még sem tudjuk megúszni a vízszint emelkedés hatásait.
A tengerparti strandok eltűnése a magyar turistákat is érinti, kevesebben mennek majd nyaralni az Adriára, többen a Balatonra: zsúfoltság, magasabb árak várhatóak. Néhány kiutazási iroda tönkre megy, vagy átvált beutaztatásra. Sebaj, több pénz jut hazánknak a turizmusból, ami jó.
Néhányan akiknek tengerparti házuk van, most nem tudják használni, de eladni sem. Úgy kell nekik :) 

De a vízparti városokból elűzötteknek valahová menniük kell. A  tehetősebbek északra mennek, a kevésbé tehetősek talán Magyarországra. Nem a közel-keleti menekültekről van szó, hanem görög, olasz, horvát nyugdíjasokról, dolgozókról. Nekik több a pénzük, mint az itteni szegényeknek, jobb munkákat is kapnak, így konkurrenciát képeznek, segítik az árak emelkedését. Ellenük a kerítés sem segít, mert uniós állampolgárok. 
A tengerszint emelkedéséből Magyarország akár még jól is járhat egy darabig. De később amikor már a közel-keleti menekültek is kiszorulnak a tengerparti városokból, ők is elindulnak északabbra. Addigra Magyarország éghajlata melegebb lesz, így sok magyar is északabbra húzódik, mert nem bírja a meleget. A népesség kicserélődik lassan, de biztosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr7814593314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása