Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Klímaváltozás és a lakásunk

2019. január 14. - Dienes Tibor

Aki a legkorszerűbb, jól szigetelt lakásban vagy házban lakik, ahol van padlófűtés és plafonhűtés, az nyugodtan várhatja a klímaváltozást. A nagy melegek, a hirtelen hidegek nem nagyon fogják befolyásolni a belső hőmérsékletet. De mit tegyen az, aki nem ilyen házban lakik?
Íme néhány ötlet, hogy felkészüljünk a hőmérsékleti szélsőségekre:
- Szigetelés: Utólag is le lehet szigetelni a házunkat, ezzel csökkentve a fűtési hűtési költségeinket, illetve így lassítjuk a lakás kihűlését vagy felmelegedését. Társasházakban is érdemes elkezdeni a gyűjtést a szigetelésre.
- Légkondícionálás: Mivel nagy melegek várhatóak, ezért érdemes a lakás/ház hűtésére is költeni. Már egy légkondícionáló is elég lehet, főleg ha abba a helyiségbe rakjuk, amely a legkevésbé melegedik fel. Ahogy régen ki tudták úgy húzni a telet, hogy csak egy szobát fűtöttek, mi is túl tudjuk élni a kánikulát akkor is, ha csak egy szobát hűtünk.
- Árnyékolás: egy vastagabb függöny is sokat segít a lakás melegen vagy hűvösen tartásában, de a redőny még jobb. Ha nem futja többre, legalább a hűtött szobát árnyékoljuk.

Ha elkezdjük csökkenteni az egyéb (túl)fogyasztásunkat, akkor lesz pénzünk a fentiekre és még a környezettel is jót teszünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr2114561962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása