Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Mit tehetünk a klímakatasztrófa ellen?

2019. január 16. - Dienes Tibor

Mint korábban írtam, a politika semmit se fog tenni a globális felmelegedést okozó tevékenységek drasztikus csökkentéséért. Senki se fog olyan pártra szavazni, amelyik komoly adóemelést és fogyasztáscsökkentést akar. De lehet, hogy szavazni fognak olyan pártra, amelyik azzal kampányol, hogy megvéd minket a következményektől.

Mit tehet a hatalom azért, hogy felkészülten érje az országot a klímaváltozás?

Legfontosabb a kiterjedt tájékoztatás lenne. Ha a nemzeti konzultáció arról szólna, hogy milyen hatásai vannak és lesznek a klímaváltozásnak, akkor mindenki elgondolkozna róla. Jó lenne, ha mindenki kapna egy levelet arról, hogy mire készüljön fel. 
Természetesen van más mód is az emberek tájékoztatására.
- Média: Sok tv és rádióműsort kellene készíteni erről a témáról. Az lenne a legjobb, ha mindenféle műsorban szóba hoznák ezt a témát. Legyenek klímahírek a híradókban, személyes példamutatások a beszélgetős műsorokban, szólaljanak meg olyan celebek, akik klímatudatosak, és követendő példát adnak.
- Cikkek: sok sok cikk kellene szóljon erről a témáról, lebontva minden területre. Legyenek cikkek a horgászújságban, a sportújságban stb. speciálisan az adott területre vonatkozó információkkal.
- Személyreszabott információk: Szórólapokat kellene készíteni külön minden érintett csoportnak, amelyet a megfelelő helyeken osztogatnak. A zöldségesnél a növényi eredetű élelmiszerek kedvező hatásairól legyen anyag, a dohányboltban a klímaváltozás hatásairól a dohányosokra, az orvosnál vagy a patikában az adott gyógyszer mellé adhatnak egy szórólapot az felmelegedés és az asztma, magas vérnyomás, elhízás stb. viszonyáról, kevés szóval sok tanáccsal.
- Telefonos applikációk: játékok ami a környezettudatosságra nevelnek, komoly programok, amelyeket személyre tudunk szabni, és amelyek tanácsot adnak, hogy mit tegyünk, ha jön egy kánikula stb.
- Központi klímainformációs szolgálat, egy honlap, amelyen minden releváns és pontos információ megtalálható. Ahol reagálnak a rémhírekre, eloszlatják a téves hiedelmeket, ahol tanácsot adnak.

A fentieket a civilek is meg tudják csinálni, de jó lenne hozzá valami állami támogatás. Remélhetőleg lesz egy párt amelyik felveszi a programjába a klímaváltozással kapcsolatos teendőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr814566596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása