Mi vár ránk, mit tehetünk és mit nem teszünk?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Hogyan alkalmazkodjunk a klímakatasztrófához?

Adócsökkentéssel a környezetszennyezésért

2019. január 06. - Dienes Tibor

2019 január egytől az ESL tej ÁFÁ-ja 18 %-ról 5 %-ra csökkent. Az Aldiban eddig lehetett zacskós - Kancsós - tejet kapni, 169 Ft volt a legolcsóbb. Ez egy aránylag kemény zacskóban árult tej volt, amit csak annyira pasztőröztek, hogy kb. egy hétig elálljon. A hőkezelés tehát kisebb energiát fogyasztott, mint az egy hónapig elálló ESL tejeké, és a zacskó előállítása is kevesebb anyagot igényelt, mint a többrétegű papír-műanyag-alumínium rétegeket is tartalmazó ESL dobozé. Utóbbi újrahasznosítása is nehezebb. Tehát a zacskós tej környezetbarátabb mint a dobozos. 
De ez a kérdés már a múlté, mert az Aldiból eltűnt a kancsós tej, ugyanis az ESL ugyanannyiba kerül, viszont tovább eláll, így a vevők is jobb szeretik, meg a boltra is kevésbé romlik rá.
A környezeti terhelés meg nem jelenik meg az árban.
Képtalálat a következőre: „kancsós tej”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://klimatuleles.blog.hu/api/trackback/id/tr3214531590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása